Idræt er godt for sjæl og krop

Det er vigtigt, vi har en kommune, der fortsat støtter og understøtter de mange aktive foreninger.

Jeg er særligt optaget af idrætsforeningerne, da det er her, jeg har trådt mine barnesko, og her, jeg har været aktiv i foreningsarbejdet. 

Vi har i Skive Kommune et unikt samarbejde med idrætslivet med Skive Idrætssamvirke. Det er et samarbejde som skal fortsætte og forstærkes, og grundideen med foreningsindragelse kan måske overføres til andre foreninger.

Skive Kommune har i mange år ligget i toppen af landet mht. at støtte idrætten. Det mener jeg fortsat, vi skal, og vi skal være en kommune, der er kendt for at støtte idrætten. Det kræver fortsatte fremsyndede anlægsinvesteringer, der giver optimale rammer for at borgere kan dyrke deres idræt og herigennem være en del af et fællesskab.

Skive Kommune skal understøtte motionsidræt såvel som eliteidræt, og vi skal være en kommune, der er kendt for et mangfoldigt tilbud af idrætsforeninger.

Vi har oplevet den seneste tid, der er en stigning i hærværk fra unge mennesker. Det skyldes desværre, at de ikke har fundet nogle sunde aktiviteter at samle sig om. De har fundet et fællesskab omkring noget forkert. Vi skal presse på og hjælpe unge mennesker, der er kommet på afveje med at komme ind i sunde fælleskaber i idrætsklubberne eller andre foreninger.

Idræt styrker fællesskaber om noget sundt. Men det er også vigtigt, at både børn, unge, ældre og gamle dyrker motion for at kunne leve et sundt, langt og aktivt liv. Idrætten kan altså være med til at øge sundheden hos borgere, og det er immervæk mere spændende at prioritere midler til at styrke foreningslivet som forebyggelse end at skulle bruge flere penge på behandling af syge borgere.