Vi skal styrke lokalområderne

Hvordan vi kan styrke vores lokalområder, så de bliver attraktive at bo og bosætte sig i.

Jeg er født og opvokset i Rødding, boet i Skive og har de seneste over 20 år boet i Dølby ved Hem. Vi bor i en kommune med en købstad og et stort og forskelligartet opland mellem flot og forskelligartet natur og vand.

Hvis vi skal sikre en positiv udvikling af Skive Kommune og vende fraflytninger til tilflytninger, skal vi ikke blot have udviklet Skive by. Vi skal have udviklet de mange forskellige lokalområder. Det skal være attraktivt at bo i hele Skive Kommune - også på landet, og noget af det, der går igen som en vigtig ting, er, at der er ordentlige og borgernære offentlige institutioner i lokalområderne som skoler og børnepasning.

Men det er også vigtig for mig med ordentlige veje ude i landdistrikterne. Der bliver i disse år investeret mange penge i at ordne veje og sanitet i byerne. Men det er lige så vigtigt, at vejene på landet bliver renoveret og fornyet. Der er en stor stigning med den tunge trafik på de små og utidssvarende veje. Der bliver flytte mange tons gylle frem og tilbage mellem landmanden og biogasanlæg, og vejene er mange steder smalle og dårligt funderede, så de kan ikke holde til den tunge trafik og går mere og mere i stykker. Der er for mange hulle i vejene i Skive Kommune!

Lokalområderne er kendetegnet ved nærhed. Og her er det særligt vigtigt, at man føler sig som en del af fællesskabet. Der skal være politisk velvilje til at prioritere de lokale samfund. Vi skal som kommune og politikere sikre, at ingen bliver efterladt, og alle har mulighed for at blive en del af et fællesskab. 

Del siden